Rezene Çayı Faydaları, Rezene Çayı Nasıl Yapılır ?

Rezene çayı genellikle sindirime yardımcı veya müshil olarak kullanılır. Aynı zamanda doğumdan sonra mide bulantısını tedavi etmek veya daha net cilt ve saç sağlamak için kullanılır. Rezene çayı, geleneksel olarak emziren annelerde anne sütünü indükleyen bir madde olarak galaktoskop olarak kullanılmıştır. Bazıları rezenenin temel faydasının bu örnekte kesin olarak gösterilmediğini iddia ediyor.
Rezene Çayı Faydaları
Rezene Çayı, böbrek ve kan damarlarının işlevini iyileştiren bir bitkidir. Kan basıncını düşürerek hipertansiyonu tedavi etmek için kullanılmıştır. Kan basıncınızı yükseltmenin birçok yolu vardır, ancak bunların çoğu kalp atış hızını uyarmak ve kalp kasının kasılmalarını uyarmaktır. Bu, kan basıncını normalleştirmeye yardımcı olur. Bir çalışma, rezene çayının, onu düzenli olarak tüketen hipertansif hastalarda yüksek tansiyonu düşürmeye yardımcı olduğunu gösterdi.
Rezene Çayı Etkileri
Rezene çayı sindirime yardımcı olur ve su tutmaya yardımcı olur. Bağırsakların şişkinliğini ve spazmlarını azaltır. Bağırsak hareketini arttırır ve yardımcı olur. Vücudun yiyecekleri daha hızlı sindirmesine ve sıvıları çok daha iyi emmesine yardımcı olur. Bu, kabızlığı, şişkinliği ve ishali azaltmaya yardımcı olur.
Rezene Çayı Faydaları Bebeklerde
Rezene çayı emziren annelerde süt üretimini tetiklemek için ideal bir katalizör olduğu için yemeklerden önce iyi bir içecektir. Bitki ayrıca bağırsakların şişkinliğini ve spazmlarını azaltmaya yardımcı olur. Rezene, insülin üretiminin uyarılmasında rol oynayan flavonoidler içerir. İnsülinin süt üretimini uyarmadaki rolü tam olarak anlaşılamamıştır, ancak birçok çalışma, bitkinin emziren kadınlarda insülin seviyelerini artırdığını göstermiştir.
Rezene Çayı Neye İyi Gelir
Rezene çayı, bağışıklık sistemini güçlendirmek için ideal bir içecektir. Antifungal bir bileşen içerdiği için bağışıklık sistemi zayıf olan bireyler için faydalı olabilir. Rezene çayı faydaları bir sporcunun ayağı, pamukçuk, sporcu kaşıntısı ve saçkıranı önleyebilir veya ortadan kaldırabilir. Ayrıca beyaz kan hücresi sayısını artırarak bağışıklık sistemini güçlendirdiğine inanılıyor. Sarılık ve hepatit gibi diğer durumlar rezene çayı içerek başarıyla tedavi edilebilir.
Rezene çayı, içeriğindeki müsilaj nedeniyle sindirim sorunları olan kişiler için faydalıdır. Bitki, doğal büzücü görevi gören alkaloidleri sayesinde iyi sindirimi destekler. Sıkılaştırıcıların, mide ve bağırsaklarda ağrıya katkıda bulunabilecek gaz ve mide asiditesini azalttığı bilinmektedir.
Rezene Çayı Ne İşe Yarar
Rezene çayı, histamini azaltma özelliğinden dolayı astım ve diğer hastalıkların tedavisinde de yardımcı olabilirdiye düşünülüyor. Histamin, hava enfeksiyonu veya iltihaplanma gibi uyaranlara yanıt olarak hava yollarını tetikleyen vücuttaki bir kimyasaldır. Bitki, astım semptomlarının hafifletilmesine katkıda bulunan bir anti-enflamatuar ve anti-histaminik etkiye sahiptir. Ayrıca baş ağrılarını, diş ağrılarını ve diğer ağrıları azaltabilir. Rezene çayı, bu nedenle artrit ve kanser gibi hastalıklarla ilişkili semptomları azaltabilen güçlü bir anti-enflamatuar ajan kombinasyonudur.
Rezene Çayı Faydası
Rezene Çayı günde iki ila dört fincan rezene çayı içmek, soğuk algınlığı, grip ve yaygın soğuk algınlığının neden olduğu tıkanıklığı gidermeye yardımcı olabilir. Bu bitki çayını hazırlamak için kurutulmuş tohumları az miktarda sıcak suda 10 dakika kaynatın. Tohumları süzün ve soğumaya bırakın. Bir bardak sıcak su yapın ve bir çorba kaşığı kuru rezene tohumu ekleyin. Çayı olabildiğince sıcak için ve bitkinin sakinleştirici etkilerinin tadını çıkarın.
Rezene Çayı İçeriği
Rezene çayı şu besin ve vitaminleri içerir: folik asit (omega folik asit), C vitamini, demir, kalsiyum, fosfor, magnezyum, çinko ve beta karoten. Rezene çayı tüm bu vitaminleri makul miktarlarda içerdiğinden vücuda önemli besinsel faydalar sağlayabilir. Folik asit, hamile kadınlarda doğum kusurlarını önlemeye yardımcı olur ve çocuklarda tümör oluşumunu geciktirebilir. Folik asit, felçleri önlemeye yardımcı olabilir ve bazı kanser türlerinin tedavisinde etkili olabilir. C Vitamini bağışıklık sistemini iyileştirir, kemik ve dişleri güçlendirir.
Rezene çayı kalsiyum içeren, erken doğumların ve çürüklerin gelişimini önlemeye yardımcı olan bir başka önemli mineraldir. Çinko, iltihabı kontrol etmeye yardımcı olur ve iltihap nedeniyle ağrıyı hafifletir. Rezene çayı faydaları saymakla bitmiyor , orta dozlarda bu minerallerden yeterli miktarda içerdiğinden, osteoartrit, migren baş ağrıları ve adet ağrılarının tedavisinde güçlü sağlık yararları sağlayabilir.
Rezene Çayı Son Olarak
Rezene çayı ishal, mide krampları ve yetersizliği, hemoroid ve şişkinliği azaltarak gastrointestinal problemlerin tedavisine yardımcı olur. Rezene çayı faydaları yazımızın sonunda doğru geliyoruz, gastrointestinal sistemdeki kas spazmlarını hafifletmeye, gaz ve sindirim ağrısını kontrol etmeye yardımcı olur. Ayrıca kabızlığı giderebilir ve düşük kan şekeri seviyelerini dengeleyebilir ve Parkinson hastalığına ve bazı kanser türlerine karşı koruma sağlayabilir.