Keratin İle Saç Bakımı *2022

Keratin saçınızı, cildinizi ve tırnaklarınızı oluşturan bir protein türüdür. Keratin ayrıca iç organlarda ve bezlerde de bulunabilir. Keratin, vücudunuzun ürettiği diğer hücre türlerine kıyasla çizilmeye veya yırtılmaya daha az eğilimli koruyucu bir proteindir. Farklı hayvanların kıllarından, boynuzlarından ve yünlerinden elde edilebilir ve saç bakımında bir bileşen olarak kullanılabilir. Saf keratin saçınızın temel yapı taşı olduğundan, bazı insanlar keratin takviyelerinin ve tedavilerinin saçınızı güçlendirmeye ve daha sağlıklı görünmesine yardımcı olduğuna inanır. Bu nedenle keratin bakımı kişiler tarafından sıklıkla tercih edilmektedir.
Keratin Bakım
Keratin maddesini saçlarında kullanan kişiler, sonuç olarak saçlarının daha pürüzsüz ve yönetilmesinin daha kolay olduğunu bilirler ve bu durumdan memnuniyet duyarlar. Keratin bakımı etkileri ile çok bilinmektedir, saçınızın başlangıçta sağlıklı olup olmadığına, saçınızın doğal kalınlığının ne olduğuna ve ne tür keratin tedavisi uyguladığınıza bağlı olarak büyük ölçüde değişir. Keratin bakımı, saç tellerinizi oluşturmak için üst üste binen hücreleri yumuşatmak için oldukça faydalıdır. Saç kütikülleri olarak adlandırılan hücre katmanları teorik şekilde keratini emer ve saçınızın dolgun ve parlak şekilde görünmesini sağlar. Keratin ayrıca kıvırcık saçları daha az kıvırcık, daha kolay şekillendirme ve görünüş olarak daha düz hale getirdiğini iddia ediyor.
Keratin Nedir ?
Keratin kullanılarak bakım yaptğımız saçlar güneş, kimyasal veya fiziksel çevresel faktörlerden zarar gördüğünde saçtaki keratin miktarı azalır ve tekrar saçlarınızı keratin bakımı ile desteklemek gerekiyor. Saçınızda yavaş şekilde azalarak kaybolan keratin, saçın korteksini açığa çıkararak ek hasara açık hale getirir ve saçınızda birçok çukur oluşmasına neden olur. Saçınızda kaybolan keratini saça yeniden uygulamak, gözeneklerinizi yumuşatmaya ve saç yüzeyini iyileştirmenize hızlı şekilde yardımcı olur. Saçınıza genç ve sağlıklı bir görünüm kazandırmak için oldukça etkilidir, saçınız için onarım ve güçlenme konusunda katkı sağlar. Keratin saçınıza uygulandığı zaman etrafında koruyucu bir kalkan oluşturur ve saçınızın genç ve esnek kalmasını sağlamaktadır. Ne yazık ki, saçınıza uyguladığınız keratin fazla astar, ısı, kimyasallar ve diğer zararlı şeyler nedeniyle tükenebilmektedir.
Keratin Sütü
Keratin, vücutta saç, tırnak ve dişleri güçlü ve sağlıklı tutan doğal olarak oluşan bir proteindir. Ancak çeşitli nedenlerle keratin vücudumuza zamanla düşer. Bu nedenle harici keratin bakımı şarttır. Son derece zengin içeriği sayesinde haftada birkaç kez kullanılan doğal keratin sütü saç dökülmesi, kırılma, donuk görünüm, boyama sonrası yıpranma gibi birçok soruna kalıcı ve etkili bir çözümdür. Saç dökülmesini engeller. Saç daha kolay taranır ve şekillendirmesi kolaydır. Kökten uca kadar saç tellerine özen gösterir.
Doğal keratin sütü, saçların hızlı ve sağlam uzamasını sağlar. Saçı yapılandırır, yumuşatır ve pürüzsüzleştirir. Böylece şişmeyi ve elektriklenmeyi önler. Keratin bakımı ile saçınızı kolayca açabilirsiniz. Ayrıca saçınız ısıya karşı korunur.Kuru saça az miktarda doğal keratin sütü uygulayın. Daha sonra bu ürünü saçın uzunluğundan uçlarına kadar uygulayın. Ardından saçınızı tarayın ve kurutun.
Keratin Faydaları
Keratin, özellikle epitelde önemli yapısal ve koruyucu fonksiyonlara hizmet eder. Bazı keratinlerin, temel hücresel aktivitelere izin vererek hücre büyümesini ve protein sentezini düzenlediği gösterilmiştir.Keratin proteinleri, ikincil yapılarına (hidrojen bağından etkilenen polipeptit zincirlerinin geometrisi) bağlı olarak alfa-keratinlere ve beta-keratinlere bölünebilir.Memelilerde, alfa-keratinler esas olarak deri, saç ve yün içindeki lifli ve sarmal yapılarda bulunur. Kuşlarda ve sürüngenlerde bulunan beta-keratinler, paralel polipeptit katmanlarından oluşur.Keratin amino asit bileşimi, oluştuğu dokuya ve işlevine bağlı olarak değişir. Disülfid bağları yoluyla kovalent olarak bağlanan ve sistinleri oluşturan sistein kalıntıları özellikle önemlidir. Keratinin mükemmel stabilitesindensistinler sorumludur.Keratin, sıcak veya soğuk suda tamamen çözünmez ve proteolitik enzimler (protein moleküllerini parçalayan enzimler) tarafından saldırıya uğramaz. Keratin liflerinin uzunluğu su içeriğine bağlıdır: tam hidrasyon (yaklaşık% 16 su) uzunluklarını yüzde 10 ila 12 artıracaktır.
Keratin Bakımı
Keratin bakımı, çeşitli nedenlerle yıpranmış ve yıpranmış saçların tekrar canlı ve pürüzsüz görünmesini sağlayan bir saç bakımı uygulamasıdır.Saç botoksu uygulamalarının bir diğer adı olan keratin bakımı, eğitimli kuaförler tarafından uygulanmak üzere daha doğrudur. Özellikle günümüzde kalitesiz keratinlerin yaygınlaşması, insanların kaliteli ürün satın alma ve evde uygulama yapma isteği uyandırmıştır. Burada en önemli konu uygulamada kullanılacak ürünün markası ve kalitesidir. Şu anda piyasada keratin ile ilgisi olmayan pek çok ürün keratin adı altında satılmaktadır. Kullandığınız keratin ürünü kaliteli ise uygulama adımlarına dikkat ederseniz sonuç kuaförden farklı olmayacaktır.
Keratin Bakımı Nasıl Yapılır ?
Keratin bakımında en önemli nokta, uygulayanların profesyonel olması ve kullanılacak ürünlerin silikon içermeyen güvenilir markalar olmasıdır. Keratin bakımı saçınızı özel bir şampuanla yıkamakla başlar. Bu özel şampuan ne işe yarar diye sorarsanız saç tellerindeki damgaları açacaktır. Bu şampuan saçta kısa süre bekletildikten sonra yıkanır. Keratin maddesi daha sonra pullardaki boşlukları doldurmak için saça uygulanır. Yavaş ve dikkatli bir şekilde uygulandıktan sonra 15-30 dakika saçta bırakılır. Daha sonra saç, keratini sabitlemek için çok yüksek olmayan ısı ile fön ile kurutulur. Keratin bakımı sonrası saçınıza uygun olan, kuaförünüzün önerdiği şampuan, saç serumu ve saç maskesini kullanırsanız, sonuçtan maksimum ölçüde memnun kalacaksınızdır.
Keratin Bakımın Faydaları ;
1-Saç tellerinin ışığı daha iyi yansıttığı için saça parlaklık verir.
2-Kabarık, karışık ve şekillendirmesi kolay saçlar için düzleştirme ve pürüzsüzlük sağlar.
3-En az 3-4 ay raf ömrüne sahiptir.
4-Keratin bakımı saçın kurumasına izin verdiği için kuruluğa karşı korur.
5-Saçı daha sağlıklı ve yumuşak hale getirir.
Keratin Bakımın Zararları ;
Bu uygulama doğru kişiler ve doğru ürünlerle uygulanmadığı takdirde bazı olumsuzluklarla da karşılaşılır.
1- Öncelikle belirtmek gerekir ki keratin bakımı kıvırcık saçları düzeltme işlemi değildir. Bu nedenle bu amaçla yapılamaz.
2- Sık sık tekrarlamak saça zarar verir ama faydası yoktur.
3- Ürün seçerken profesyonel ve zararsız seçimler yapılmalıdır.
4- Profesyonel bir kuaför tarafından uygulanması gerektiği unutulmamalıdır.
Evde Keratin Bakımı Aşamaları Şu Şekildedir ;
- Saçınızı 2 kez sıcak su ve silikon içermeyen organik keratin şampuanla iyice yıkayın ve saç kremi kullanmadan saçınızı havluyla iyice kurulayın. İsterseniz saç kurutma makinesi ile kurutmaya yardımcı olabilirsiniz. Saçımızı basitçe kurutmak size keratin yüklemesinin rahatlığını ve faydalarını sağlayacaktır.
- Sıvı Keratin Serumu, kökleri dışındaki tüm saçlara, ölüyormuşsunuz gibi uygulayın ve kuruyana kadar her 5-10 dakikada bir tarayın. Saçınızın sıcak bir kurutucu ile düz bir şekilde kurumasına yardımcı olun. Bu arada ıslak saçta keratin beklerken saçlarınızı bağlamayın veya sarmayın, asla ıslatmayın. Bu kısım evde keratin bakımında çok önemlidir.
- Kuru, keratin yüklü saçları bol ılık suyla durulayın. Fazla suyu bir havluyla yavaşça alın.
- Sıvı keratin maskesini hafif nemli saça 15 dakika boyunca uygulayın ve ılık suyla durulayın.
- Saçta Kalan Sıvı Keratin Kremi tüm saç uzunluğuna uygulayarak, saçı yıkamadan istenilen şekli vererek işlemi bitirin.
- Saç tamamen iyileşene kadar evde keratin tedavinize devam edin (acil onarım için her 3-4 günde bir veya haftada bir). Seansınızı bölmeyin. Gerektiği kadar keratin yapın ve saçınızı keratin ile doyurun.
- Kuru, sert ve donuk saçlarınız varsa, maskeye keratin yağı sürün. Kuru veya ıslak saça Keratin Yağı uygulayın, 1-2 saat bekledikten sonra keratin maskesi uygulayın ve 15 dakika daha saç üzerinde bekletin.
İsteğe bağlı olarak keratin maskesinden sonra nemli saça kolayca keratin yağı uygulayabilir ve evde yıkamadan keratin bakımı yapabilirsiniz.